(01) 479 88 00 video-podpora@arnes.si

Sapramiska

Na Drugi OŠ Slovenj Gradec so učenci od 1. do 5. razreda 1. marca 2013 od 19. ure naprej v okviru bralne noči noč ponovno prespali na šoli.

Prvič, ob predstavi o Malem princu, so noč na šoli preživeli pred štirimi leti. Ker je bil odziv med učenci in starši izredno pozitiven in število otrok, ki želijo noč preživeti na šoli skupaj s svojimi vrstniki, razredničarkami in drugimi delavci šole, vsako leto večji, je bralna noč na šoli postala stalnica.

Letošnje bralne noči so se lahko udeležili učenci, ki so do 1. marca 2013 prebrali vsaj tri knjige iz seznama za bralno priznanje. Kljub temu število otrok ni bilo nič manjše kot prejšnja leta, saj se je prijavilo kar 196 otrok s centralne šole, na podružnici v Pamečah pa je noč na šoli prespalo 62 učencev.

Štiriindvajset učenk predmetne stopnje je pomagalo dvaintridesetim učiteljicam razredne stopnje, tako da so priskočile mlajšim na pomoč pri pripravi spalnic, pomagale so jim pri iskanju miškinega zaklada in jim tik pred spanjem prebirale  pravljice za mirno in lahko noč.

Kako pa so mlajši in najmlajši na bralni noči uživali ob vseh pripravljenih dejavnostih si lahko pogledate tudi na fotografijah.

V avli šole je med 20.00 in 21.30 uro potekala osrednja prireditev – gledališka predstava Sapramiška, po besedilu Svetlane Makarovič, v izvedbi učiteljske gledališke skupine, ki jo je bilo mogoče spremljati tudi preko spletne strani (posnetek na VideoVox in Vcr ter album fotografij).

Bralne noči iz prejšnjih let:

Bralna noč 2013:

Ogled na Arnes video portalu:

8d294fd78d

(Skupno 83 obiskov, današnjih obiskov 1)