(01) 479 88 00 video-podpora@arnes.si

S kulturno prireditvijo Knjigajmo in migajmo smo 25. aprila 2014 na Ekonomski šoli Celje obeležili svetovni dan knjige. Naš gost je bil raper Zlatko, pisec besedil avtorskih pesmi, ki najraje napiše, kar čuti. V kulturnem programu so nastopili dijaki Tanja Gajić, Alen Mastnak, Nejc Trepelj, Žiga Avbreht, Jakob Maček in Kristjan Terglav.

V intrevjuju je z Zlatkom spregovorila dijakinja Patricija Brglez. Zlatko nam je zaupal,  kako nastajajo avtorska besedila, ki imajo izrazito sporočilno noto, zato se njegovi komadi hitro »usedejo« v uho poslušalca. Izvedeli smo, da razmišlja, da bi izdal svoje tekste tudi v knjižni obliki.  Po intervjuju smo oder prepustili Zlatku, da je zarepal v svojem slogu. Vse prisotne je navdušil z znanima skladbama Hvala ti in Več od lajfa.

Prireditev ob dnevu knjige namenjamo druženju dijakov in učiteljev z literarnim ter glasbenim ustvarjalcem, v želji da mladim na bolj neposreden način približamo besedno ustvarjanje ter tako pripomoremo k razvijanju in širjenju bralne kulture. Prireditev je postala na šoli že tradicionalna in je v tem šolskem letu že peta zapovrstjo. Organizirana je bila v okviru nacionalnega projekta Rastem s knjigo, v katerega je vključena tudi naša šola.

Dogajanje na šoli smo tudi v živo prenašali na splet preko videokonference.

Ogled na Arnes LSVC portalu:

a5a82c2fe7

(Skupno 27 obiskov, današnjih obiskov 1)