(01) 479 88 00 video-podpora@arnes.si

Lani je bilo v okviru SIRikt videokonferenčnega dneva videti, da bo samo zabavno druženje s štirimi zanimivimi gosti,  nastal pa je pouk in učenje o kulturi, fiziki, športu in umetnosti, ki so ga oblikovali svetovni prvak, komik in prevajalec,  Cernski znanstvenik in glasbenica; trije na daljavo, eden iz studia.

Letos smo dogodek premaknili v čas, ko poteka SIRikt konferenca v Kranjski Gori in ga tako neposredno vključili v program konference, saj je potekal v četrtek, 28. maja 2015 ob 15:00 uri, moderatorji videokonference pa so se vključevali kar iz dvorane Larix iz Kranjske Gore. Videokonferenco smo poimenovali Odprta učilnica – “Učenje brez meja“.

Tokrat sta bila gosta dva. Medse smo povabili ugledna in zanimiva gosta, ki sta se v pogovoru z učenci in dijaki dotaknila izobraževanja, problemov mladih in državljanske odgovornosti.  Iz pogovora naj bi se vsi skupaj čim več naučili. Prvi gost je bil predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, druge pol ure pa smo kramljali z učiteljem in glasbenikom Rokom Terkajem – Trkajem.

Objava dogodka na Uradu predsednika RS.

 

Ogled na Arnes LSVC portalu:

sirikt2015-vk

(Skupno 75 obiskov, današnjih obiskov 1)