(01) 479 88 00 video-podpora@arnes.si

SIRikt parlament je novost SIRikta 2016. Gre za dogodek debatnega tipa. Predlog, ki je bil dan parlamentu, je uvedba obvezne uporabe mobilnih telefonov pri pouku. V okviru tega sta bili izvedeni dve videokonferenčni uri, 22. septembra za osnovne šole (posnetek) in 29. septembra za srednje šole (posnetek).

V obe videokonferenci se je vseh 8 šol priključevalo le s spletnim brskalnikom in spletno kamero, saj so uporabili Arnesove videokonference, ki podpirajo novo tehnologijo WebRTC. Le na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer so namesto spletne kamere uporabili prenosno šolsko kamero, ki so jo preko HDMI vmesnika priključili na računalnik, od koder so se tako kot ostali tudi oni priključili v videokonferenco samo s spletnim brskalnikom (ostale fotografije):

P1610068-001

Obe videokonferenci sta se prenašali tudi v živo preko spleta. Srednješolsko videokonferenco je tako v živo preko spleta spremljalo še 117 uporabnikov oz. lokacij, osnovnošolsko pa 34. Grafični prikaz števila ogledov prenosov v živo preko spleta:

  • osnovne šole:

live-os

  • srednje šole:

live-ss

Posnetki videokonferenc so bili do danes (12. oktober) ogledani 440-krat za srednje šole in 293-krat za osnovne šole. Iz statistike ogledov posnetkov po dnevih vidimo, da so posnetki najbolj zanimivi prvih nekaj dni po dogodku:

  • osnovne šole:

rec-os

  • srednje šole:

rec-ss

Koliko uporabnikov si je dejansko ogledalo kaj več kot začetek posnetka, recimo vsaj prvi X minut oziroma celoten posnetek se vidi iz:

  • osnovne šole:

rec-os-seg

  • srednje šole:

rec-ss-seg

 

(Skupno 160 obiskov, današnjih obiskov 1)