(01) 479 88 00 video-podpora@arnes.si

Na Drugi osnovni šoli Slovenj Gradec je v petek, 8. aprila 2011 že drugo leto zapovrstjo v okviru projekta “Berem in ustvarjam – se učim” potekala bralna noč za učence od 1. do 5. razreda.

Sodelovalo je 176 učencev na centralni šoli in 61 učencev na podružnični šoli v Pamečah, ki so skupaj s svojimi razredničarkami in drugimi strokovnimi delavci noč preživeli na šoli.

V svet pravljice so potovali skupaj s Petrom Klepcem. Učenci predmetne stopnje so pripravili dramatizacijo zgodbe o fantiču, ki je rad pomagal šibkejšim in pomoči potrebnim. Za prijetnejši spanec so starejše učenke in učenci po učilnicah mlajšim prebrali še pravljico za lahko noč.

Namen bralne noči je spodbuditi veselje do branja pri otrocih, bogatiti besedni zaklad, spodbuditi otrokovo poustvarjanje in domišljijo, krepiti vsestransko pismenost, učence navajati na samostojnost in prevzemanje lastne odgovornosti. Najlepše pa je vsekakor druženje z vrstniki in sošolci še na drug način in v drugačnih okoliščinah.

Dogajanje z bralne noči je bilo s pomočjo videokonferenčne opreme  v živo prenašano tudi na splet, kjer je sedaj na voljo tudi posnetek in galerija slik.

bralna-noc

(Skupno 11 obiskov, današnjih obiskov 1)