(01) 479 88 00 video-podpora@arnes.si

Osnovna šola Podgorje pri Slovenj Gradcu je v okviru projekta »Ruščina iz Rusije preko videokonference«, ki je bil odobren preko razpisa, ki izhaja iz deklaracije o sodelovanju pri promociji ruščine na osnovnih in srednjih šolah v Republiki Sloveniji (Ministrstvom za šolstvo in šport Republike Slovenije, Veleposlaništvom Ruske federacije v Republiki Sloveniji in Društvom Slovenija Rusija) in Pravil o oblikovanju in uporabi sredstev Promocijskega sklada za promocijo ruskega jezika in ruske kulture na osnovnih in srednjih šolah v Republiki Sloveniji, sodelovala s šolo iz Dubne iz okolice Moskve (Первая школа Дубны).

Vsaka šola je pripravila rusko-slovenski program, ki je bil predstavljen na odru in na video platnu na skupni prireditvi. Izvedba je bila 7. decembra ob 16:00 uri kot uvodni del vsakoletnega novoletnega sejma. Pridobljena sredstva se bodo uporabila za nakup manjkajočih naglavnih mikrofonov.

Videokonferenčni prenos je bilo mogoče spremljati tudi preko spleta preko Arnesovega strežnika, po koncu videokonference pa je na voljo tudi posnetek (v Flash videu v visoki ločljivosti in na VCR strežniku v standardni ločljivosti).

slo-ru SLO-RUS-6

SLO-RUS-5 SLO-RUS-1

 

 

Ogled na Arnes video portalu:

8f5b76dbfc

(Skupno 39 obiskov, današnjih obiskov 1)