(01) 479 88 00 video-podpora@arnes.si

V okviru državnega tekmovanje ACM iz računalništva in informatike vsako leto poteka tudi tekmovanja v izobraževalnih videoposnetkih s področja naravoslovnih, humanističnih, družboslovnih, ekonomskih in uporabnih ved.

Učenci, dijaki in študenti ste bili vabljeni, da pripravite do 10-minutni izobraževalni video in se z njim pomerite z vrstniki. Najboljši posnetki v vsaki skupini so bili nagrajeni tudi z bogatimi praktičnimi nagradami, ki so še posebej zanimive za ljubitelje video ustvarjanja (morda so vas presenetile dobre kamere, mikrofoni, …).

Tekmovalci so se na tekmovanje prijavili s prijavnico do 28. februarja 2013. Prijavnica in ostala navodila za prijavo in pripravo prispevka so objavljena na spletni strani RTK. Objava rezultatov in podelitev nagrad je potekala 23. marca 2013 na Institutu “Jožef Stefan” v Ljubljani.

Tekmovalne video posnetke s prejšnjih let si lahko ogledate v arhivu posnetkov tekmovanja, rezultati letošnjega tekmovanja in prispeli videi so na voljo na strani VideoLectures.net.

Namen tekmovanja je povečati zanimanje za produkcijo izobraževalnih video vsebin med učenci, dijaki in študenti, kot tudi nagraditi najboljše ter jim omogočiti nadaljnjo pot na teh zanimivih področjih. Na ta način želimo omogočiti in povečati dostopnost do uporabnih video vsebin, kot tudi z video gradivi dopolniti klasične oblike poučevanja, zato tudi Arnes aktivno sodeluje pri organizaciji tekmovanja.

c5857aa7dd

(Skupno 24 obiskov, današnjih obiskov 1)