(01) 479 88 00 video-podpora@arnes.si

Dobrodošli na straneh Arnes Video Arhiv | Video on Demand (VoD)

Spletna stran je arhivska in se več ne posodablja.

Posnetki so razvrščeni v različne kategorije:

  • Posnetki v kategoriji “VCG” so posnetki videokonferenc in so nastali v obdobju od marca 2005 do vključno februarja 2008 in so bili posneti s strežnikom “Starbak Torrent VCG“, kjer je bilo mogoče posnetke snemati v ločljivosti CIF (352 × 288) in brez slike iz drugega video kanala (H.239), kjer se je prikazovalo namizje računalnika (predstavitve, ipd). Ogled posnetkov je bil mogoč s predvajalnikom Windows Media Player, Quicktime Player in RealPlayer.
  • Posnetki v kategoriji “OSA” niso posnetki videokonferenc, saj so bili posneti s prenosnimi kamerami in jih je uporabnik po prenosu iz kamere na računalnik obdelal in nato naložil na Arnesov “Starbak Torrent OSA” strežnik. Posnetki so nastajali od leta 2005 do decembra 2010. Ogled posnetkov je bil mogoč s predvajalnikom Windows Media Player, Quicktime Player in RealPlayer.
  • Posnetki v kategoriji “VCR” so posnetki videokonferenc in so nastali v obdobju od marca 2008 do marca 2014 in so bili posneti s strežnikom “Codian IP-VCR 2220“, ki je omogočal snemanje tudi slike drugega video kanala (H.239) in to v ločljivosti do XGA 1024 x 768. V zadnjem obdobju uporabe strežnika, z nadgradnjami programske opreme, pa je le-ta omogočal tudi snemanje v ločljivosti HD 1280x720p, vendar v tem primeru ni bilo mogoče delati hkrati še prenosa v živo.
  • Posnetki v kategoriji “LSVC” so posnetki videokonferenc in so nastali v obdobju od maja 2013 naprej in so bili posnetki s strežnikom “LifeSize UVC Video Center“, ki omogoča snemanje slike v ločljivosti HD 1280x720p hkrati s prenosom v živo na splet. Za ogled posnetkov in prenosa v živo ni več potrebno imeti nameščenega posebnega predvajalnika, saj ogled na osebnih računalnikih deluje v Flashu, ogled pa je mogoč tudi na tabličnih računalnikih in pametnih telefonih (iPad, iPhone). Uporabniki na osebnih računalnikih lahko v predvajalniku izbirajo različne poglede prikaza slike iz kamere in slike drugega video kanala, kjer je slika namizja predavatelja oz. njegove predstavitve.
  • Posnetki v kategoriji “VOX” so posnetki videokonferenc, ki so nastali po letu 2008 in so znotraj Arnesovih spletnih konferenc VOX, ki temeljijo na strežnikih Adobe Connect. V nekaterih primerih so to posnetki videokonferenc iz strežnikov MCU, ki so bile priključene v Vox za potrebe snemanja in prenosa v živo na splet, ostalo pa so posnetki spletnih konferenc VOX, ki so potekale znotraj sistema Adobe Connect.
  • Posnetki v kategoriji “Video” so posnetki, ki so bili posneti s prenosnimi kamerami in jih je uporabnik po prenosu iz kamere na računalnik obdelal in nato naložil na Arnesov video portal ali pa so to posnetki prenosov v živo, ki so potekali preko Arnes video portala in se na njem tudi posneli. Arnes video portal uporablja Wowza strežnike za pretočni video in je na voljo uporabnikom od leta 2011 naprej.

 

Arnes

(Skupno 197 obiskov, današnjih obiskov 1)